Palovaroittimien patterien vaihto kuuluu asukkaan vastuulle. Jos olet iäkäs tai liikuntarajoitteinen henkilö, eikä sinulla ole mahdollisuutta pyytää apua lähipiiriltäsi, voit pyytää apua kiinteistöhuollolta.
Lattiakaivon puhdistaminen kuuluu asukkaan vastuulle. Ihmisen tai eläimen karvat saattavat tukkia viemäristön ja aiheuttaa vesivahingon. Irrota lattiakaivon ritilä, puhdista irtolika ja pese kaivo harjalla sekä desinfioivalla pesuaineella. Muista suojata kätesi kumihansikkailla siivouksen ajaksi.
Liesituulettimen rasvasuodattimen puhdistus kuuluu myös asukkaan vastuulle. Irrota osat ja pese ne tiskialtaassa tai astianpesukoneessa kuumalla vedellä ja riittävän voimakkaalla pesuaineella. Mikäli liesituulettimen hormiin kertyy liikaa rasvaa, on se paloturvallisuusriski.
Lieden tausta ja alunen sekä kaapistojen reunat tulee puhdistaa irtoliasta ja pinnat pyyhkiä puhtaaksi tarpeen mukaan. Huomioithan, että liesi on usein kiinnitetty seinään tai lattiaan kaatumisen estämiseksi. Uunin säännöllinen pesu ja liesitason päivittäinen pyyhkiminen pidentävät lieden käyttöikää ja parantavat paistotulosta.
Jääkaapin tausta tulee imuroida säännöllisesti. Jääkaapin laitteisto saattaa rikkoutua, jos ilma ei kierrä kunnolla jääkaapin takana ja sinne kerääntynyt pöly ja lika tukkivat luonnollisen ilmankierron. Pakastin tulee sulattaa säännöllisesti ja jääkaappi puhdistaa myös sisäpuolelta riittävän usein.
Tulotarkastuksessa olemme tarkastaneet, että astianpesukoneen liittämiseen tarkoitetun vesiputken pää on tulpattu. Jos tulppa puuttuu, ilmoita asiasta välittömästi toimistoomme. Tulppaamaton vesiputki voi aiheuttaa vesivahingon.
Jos hankit astianpesukoneet, ilmoita asiasta ensin meille. Astianpesukoneen alle tulee hankkia turvakaukalo ja asennus on teetettävä ammattitaitoisella putkiasentajalle. Jos astianpesukone on väärin asennettu ja siitä aiheutuu vesivahinko, vuokralainen on korvausvelvollinen. Huomioithan ohjeistuksen myös astianpesukonetta irroittaessasi.
Viemäriin tai WC-istuimeen ei saa laittaa kissanhiekkaa, ruoantähteitä tai rasvaa. Yleisin viemäritukoksen syy on ruoanvalmistuksessa syntynyt, jähmettynyt rasva. Puhdista padat ja pannut ensin talouspaperilla rasvasta ja pese vasta sitten kuumalla vedellä.
Voit itse parantaa asuntosi sisäilman laatua seuraavilla ohjeilla:
- Varmista, että asunnon korvausilmaventtiilit ovat puhtaat ja avoinna. Jos asunnossa ei ole korvausilmaventtiilejä, saat asuntoon raitista ilmaa nopealla ristivetotuuletuksella ikkunan ja/tai oven kautta.
- Huolehdi, että asunnon poistoilmakone on aina päällä. Koneen tehoa tulee säätää voimakkaammaksi asunnon kosteuden kasvaessa saunomisen, suihkussa käynnin tai ruoanlaiton aikana. Jos kone ei toimi, ota välittömästi yhteyttä toimistoomme.
- Säännöllinen siivous (kuten pölyjen pyyhintä ja imurointi), roskien poisvienti ja lemmikkien hyvinvoinnista huolehtiminen vaikuttavat myös huoneilman raikkauteen.
- Voit pienentää asunnon kosteuskuormaa kuivattamalla suuret pyykkimäärät taloyhtiön kuivaushuoneessa tai parvekkeella. Kylpyhuoneen lattia on hyvä kuivata lastalla suihkun päätteeksi. Kylpyhuoneen ovi kannattaa myös jättää aina auki, jotta kosteus pääsee poistumaan tilasta.
- Jos asunto on pitkiä aikoja käyttämättä, voi lattiakaivon vesilukko kuivua ja päästää huoneistoon epämiellyttävää hajua. Asunnon vesihanoista kannattaa valuttaa vettä kaivoihin säännöllisesti.
Asuntosi internetyhteyden asennusohjeet saat asiakaspalvelustamme. Palvelun tarjoava yhtiö auttaa asennukseen ja laitteistoihin liittyvissä ongelmissa. Palvelun tarjoajalta saat lisätietoa myös erilaisten TV-kanavapakettien hankinnasta.
Jäikö jokin askarruttamaan?
Ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat vinkkejä tai neuvoja asunnostasi huolehtimiseen. Soita tai laita WhatsApp-viestiä numeroon 045 131 7244. Palvelemme arkisin klo 8–16.